Baie în cadă și activitate fizică

Știți acea durere musculară ciudată după un antrenament – mai ales după o pauză lungă sau prea multă activitate fizică? Urcatul scărilor nu mai este atât de ușor și chiar ai probleme să te ridici de pe scaun?

Acesta nu este altceva decât strigătul corpului tău pentru nevoia de a se recupera!

Aflați cum puteți oferi o modalitate excelentă de a trata durerile musculare după antrenament fără a pleca de acasă.

Fă ceea ce-ți place!

Îți place să stai în aer liber și să petreci timp în natură? Dacă este un spațiu pentru tine în care câștigi distanță și iei o pauză de la goana gândurilor și a datoriei – atunci avem o veste bună! Puteți combina plăcutul cu utilul, hotărând să mergeți la plimbări, nordic walking sau jogging într-un parc sau pădure din apropiere. Poți oricând să iei o altă persoană cu tine sau… un animal de companie iubit.

Îți place să ridici greutăți, iar repetarea lor este distractiv pentru tine? Atunci antrenamentul funcțional este cu siguranță pentru tine! Îți poți găsi locul în sală, acasă sau… în aer liber. De multe ori credem în mod eronat că avem nevoie de echipamente specializate pentru a efectua un antrenament care merită. Nimic mai departe de adevăr! Greutatea propriului corp este suficientă mai ales pentru începători.

Poate că ești o persoană care are nevoie de liniște și relaxare – dacă da, cursurile de yoga vor funcționa de minune. Poate că acolo unde locuiești există un spațiu în care îți poți exersa forța sub îndrumarea unui profesor atestat. Dacă nu – nimic de pierdut! Există o mulțime de videoclipuri disponibile pe Internet pe care le puteți încerca fără a pleca de acasă.

Ce zici să-ți împlinești în sfârșit visul și să înveți să dansezi? Poate vrei să te distrezi împreună cu prietenul tău la un curs de Zumba? Eliberează-ți emoțiile și exprimă-te așa cum simți!

Ce este prea mult este nesănătos!

În zilele noastre avem o mulțime de oportunități, pentru a găsi pentru noi forma ideală de agrement activ. De aceea merită să te uiți, să încerci și… nu te descuraja!

Începuturile sunt adesea dificile, dar sunt foarte necesare și importante – învațăm multe despre noi înșine. Cam cât de mult putem realiza atunci când suntem pe deplin hotărâți să acționăm. Cu toate acestea, este foarte frecvent să trăim lecții legate de umilință în fața propriilor noastre limitări.

Ei bine, așa e, ce se întâmplă dacă nu te pregătești corespunzător pentru a intra în antrenament după o pauză lungă sau exagerezi cu siguranță cu intensitatea?

Atunci…

…Descoperă potențialul care se ascunde într-o baie relaxantă în cadă!

Știm foarte bine că activitatea fizică este foarte necesară pentru a ne menține sănătatea și starea fizică pentru anii următori. Dar știați că recuperarea este la fel de importantă ca antrenamentul?

O modalitate senzațională de a relaxa mușchii răniți după un antrenament este să faci o baie. Reduce tensiunea musculară și accelerează procesul de eliminare a toxinelor din organism. Așadar, este o idee fantastică să închei o zi intensă și activă. Astfel te adormi mai repede si procesele de regenerare ale organismului se vor desfășura si mai eficient. Și cel mai important, îți poți crea propria sferă privată de regenerare fără a pleca de acasă!

Mod de refacere făcut în casă

Binecunoscută în lumea pasionaților de sport este baia de sare. A devenit faimoasă pentru ameliorarea durerilor musculare și articulare. Datorită proprietăților sale, face ca procesele de regenerare ale organismului să se desfășoare mai repede și… mult mai eficient. Acest lucru se datorează faptului că o baie de sare are un efect de supraîncălzire mult mai intens decât o baie de apă tradițională. Deja în timpul băii încep diverse procese biochimice, care continuă mult după terminarea băii. Și se știe că nu numai sportivii profesioniști sunt nerăbdători să revină la antrenament cât mai curând posibil. Un avantaj suplimentar al acestor băi este că ele susțin în mod natural organismul în perioadele de imunitate redusă. Facerea unei băi cu sare este recomandată de producători după un antrenament sau o competiție foarte intensă, de preferință cu 2 ore înainte de culcare. Pentru a fi în siguranță, vă recomandăm să consultați un medic dacă acest tip de baie este potrivit pentru starea dumneavoastră.

Băile reci câștigă în popularitate. În fiecare an, pe 1 ianuarie, internetul izbucnește cu fotografii cu oameni veseli scufundați în apă rece. Acest tip de scăldat accelerează recuperarea, reducând micro-răziunile și inflamațiile care apar în timpul efortului fizic. Acest lucru se datorează faptului că frigul îngustează vasele de sânge, care se extind din nou după terminarea ședinței de scăldat, accelerând astfel circulația sângelui. Acest lucru ar putea fi descris ca un astfel de „antrenament” pentru vene. În acest fel, organismul este mai oxigenat și astfel mai bine hrănit. Un avantaj suplimentar este că o baie rece are un efect minunat asupra minții noastre – deoarece este un stimul puternic de stres căruia organismul trebuie să-l facă față, iar datorită faptului că este mai bine oxigenată starea de spirit se îmbunătățește, iar stresul dispare.. O baie rece începe încă de la 15 grade Celsius și ar trebui să ne pregătim treptat pentru ea, începând pentru o perioadă scurtă de timp.

În toate acestea, nu uitați că o baie clasică caldă este un element important în procesul de recuperare după efort fizic. Căldura accelerează aceste procese, plus că te poți relaxa după o zi intensă.

Mișcarea este sănătate!

Fiecare dintre noi știe deja bine această zicală. Și mai bine cunoaștem senzația minunată care vine după un antrenament finalizat. Bucuria este amestecată cu satisfacție și un sentiment de împlinire! Fără îndoială, o formă activă de petrecere a timpului liber vă poate îmbunătăți starea de spirit. Chiar dacă înainte de a te alătura la exerciții era lipsa de forță și dorința, imediat după – ne simțim ca un nou născut! Vitalitatea și dorința de a acționa revin, suntem plini de energie pozitivă și… un zâmbet ne apare pe față.

Nimeni nu trebuie condamnat la consecințele neplăcute ale unui stil de viață sedentar. Prin urmare, este cu atât mai indicat să vă oferiți dvs. și organismului dumneavoastră cantitatea potrivită de mișcare în timpul zilei.

Exercițiile fizice regulate nu sunt asociate doar cu beneficii emoționale, ci sunt și o modalitate excelentă de a vă păstra sănătatea pentru anii următori. Avem un impact real asupra reducerii riscului anumitor boli care vin odată cu vârsta.

Desigur, este nevoie de timp pentru ca organismul să înceapă să culeagă beneficiile sportului, dar multe dintre beneficii pot fi simțite chiar de prima dată! De aceea regularitatea este atât de importantă, astfel încât în ​​timp să poți vedea singur cât de mult te va răsplăti corpul tău pentru efortul depus.

Fitness la orice vârstă

Indiferent de vârstă, putem avea grijă de sănătatea noastră. Dacă abia îți începi aventura cu sportul, îți recomandăm să consulți un medic sau un specialist care va evalua ce formă ți se potrivește.

A fi activ – nu înseamnă a face doar „fapte uriașe”. Să ne amintim că fiecare dintre noi are propriile predispoziții individuale, care merită și trebuie ajustate în funcție de abilitățile noastre. Prin urmare, nu merită să te compari cu ceilalți și să te concentrezi mai mult pe tine și pe sentimentele tale. Indiferent ce formă de activitate fizică alegeți – asigurați-vă că vă face fericit. Din păcate, îți poți transforma cu ușurință pasiunea într-o corvoadă neplăcută. Și la urma urmei, zâmbetul tău este cel de care ne pasă!

Prevenirea este mai bună decât vindecarea

Procesul de recuperare este foarte complex și constă din mulți factori. Puteți crea condiții optime pentru ca organismul dumneavoastră să facă acest proces să se desfășoare fără probleme și rapid. Iată un scurt plan pentru a maximiza capacitățile de recuperare ale corpului.

Merită să ne amintim că înainte de fiecare antrenament trebuie să-ți pregătești corpul pentru efortul care urmează, efectuând o încălzire adecvată.

Iar după antrenament, se recomandă reducerea efortului pentru organism într-un mod măsurat și calm prin „răcire”. Pentru ca acesta să nu aibă de suferit un șoc între durata și sfârșitul antrenamentului. De exemplu, dacă ritmul de alergare în timpul antrenamentului a fost solicitant, atunci în timpul „răcirii” ar trebui să fie o alergare ușoară.

Mai presus de toate, este necesar să se hidrateze organismul cu suficientă apă pentru ca procesele de recuperare să aibă loc într-o manieră armonioasă.

Ei bine, și să nu uităm că și somnul joacă un rol foarte important în procesul de regenerare. Și să fim sinceri – nimic nu face să adormi mai ușor decât o baie relaxantă în cadă.

Concluzie

Pentru a vă bucura liber de sportul preferat, merită să vă amintiți că recuperarea este la fel de importantă ca și antrenamentul în sine. Tot ce ai nevoie este la îndemâna ta și fără a pleca de acasă! O cadă regenerantă vă va face mai rapid și mai ușor să vă recuperați mușchii după un antrenament, oferindu-vă mai mult timp și energie pentru lucrurile care vă plac!

Item added to cart.
0 items - lei
Acest site web folosește cookie-uri.
Acest site web folosește cookie-uri.
Ofertă de Black Friday
Obțineți o reducere de 10%
Grăbește-te! Oferta este valabilă doar astăzi
Limited Time Offer
Folosiți acest cod cupon la finalizarea comenzii
Faceți click pe cod pentru a fi copiat
Ofertă de Black Friday
Cumpără o cadă sau un lavoar și primești până la 500 de lei înapoi!
Îți place cada sau lavoarul pe care le-ai cumpărat din magazinul nostru? Vă dăm chiar și 500 de lei înapoi! Citiți regulile promoției