Ce ar trebui să știți înainte de a cumpăra o cadă de sine stătătoare

Cum ar fi baia ta de vis? Ar fi un moment de detașare de realitate sau un moment în care îți vin tot felul de inspirații și soluții? Indiferent dacă doriți să sărbătoriți acest moment în modul dvs. special și unic sau să îl tratați ca pe rutina dvs. zilnică, dacă doriți să obțineți baia viselor dvs., trebuie să luați o serie de decizii de achiziție, proiectare și instalare, astfel încât fiecare detaliu să se potrivească perfect dvs. și băii dvs.

Deci, ce provocări ți-ar putea sta în cale?

Dacă sunteți în căutarea unei căzi de baie care să vă mulțumească atât corpul, cât și ochiului mai mult de un an, ați ajuns în locul perfect.

În calitate de producător de căzi de sine stătătoare, ne ocupăm zilnic de personalizarea căzilor pentru diferite tipuri de băi și pentru nevoile individuale. Ghidul pe care l-am pregătit vă ajuta să evitați o serie de greșeli mari și să vă potriviți cada în așa fel încât să vă bucurați de frumusețea ei timp de mulți ani.

Acest ghid vă va spune:

 • Ce model de cadă va fi cel mai confortabil pentru dvs.
 • Cum să potriviți cada cu suprafața băii dvs.
 • Cum să asortezi cada cu decorul băii
 • Cum să conectați instalația sanitară la o cadă de sine stătătoare
 • Cum se alege cel mai rezistent strat de acoperire
 • Contează locația canalului de scurgere?
 • Cum se potrivește bateria cu cada

Să răspundem acum la următoarele întrebări:

Ce model de cadă va fi cel mai confortabil pentru dvs.

Cum te relaxezi în cadă? Îți întinzi brațele pe marginea căzii și te bucuri de aura pe care ai creat-o? Sau vă scufundați în spumă până la gât și vă concentrați asupra modului în care apa vă relaxează corpul?

Amintiți-vă că nu numai corpul dvs. beneficiază de baie, ci și mintea. Forma unei căzi vă poate ajuta în mod semnificativ să vă sărbătoriți baia și să vă bucurați din plin de proprietățile sale relaxante.

Dacă apreciați un spațiu bogat pentru corpul dvs., este recomandabil să alegeți o cadă cu o formă puțin mai rotunjită, unde nimic nu vă va restricționa mișcările. O cadă de această formă va face ca apa să se înfășoare în jurul întregului corp și să vă permită să vă relaxați și mai intens.

Dacă vă place să vă condimentați baia cu un pahar de vin, gustări sau compania celeilalte jumătăți, merită, de asemenea, să luați în considerare un model care nu vă va restricționa mișcările.

Cada Adelle din gama noastră este un exemplu de astfel de cadă. A fost creat pentru persoanele cărora le place să se scalde în moduri creative.

Pe de altă parte, dacă îți sărbătorești baia și uiți de restul lumii și te concentrezi doar asupra aburului parfumat care se ridică deasupra apei în timp ce corpul tău se relaxează, un model cu spătar ridicat poate fi o soluție excelentă.

Un exemplu extraordinar este modelul Valentina. Linia trasată în acest model vă va permite să vă odihniți confortabil capul pe spătarul înalt și să vă bucurați de momentul dvs.

Cum să potriviți cada cu suprafața băii dvs.

Înainte de a vă decide să cumpărați o cadă de sine stătătoare, asigurați-vă că spațiul din baie este suficient de mare pentru a găzdui cada.

Imaginați-vă că sunteți încântați să vă cumpărați cada de baie. Cu toate acestea, când ajunge cada, se dovedește că baia dvs. este prea mică pentru a o găzdui. Sunteți atât de nervos încât trebuie să vă împachetați din nou cada de vis, să o înapoiați furnizorului și, sub presiune, să alegeți un alt model, deoarece nu doriți să întârziați renovarea…

Cum se poate evita acest lucru?

Să începem cu forma. Dacă baia dvs. este spațioasă, vă puteți permite cu ușurință o cadă ovală sau chiar rotundă. Aceste forme cele mai populare vă vor permite să vă bucurați de toate beneficiile pe care o cadă de sine stătătoare le aduce decorului din baie.

Pe de altă parte, dacă dimensiunea băii dvs. nu este prea mare, este mai bine să optați pentru o cadă dreptunghiulară – această formă vă va facilita încadrarea căzii într-o cameră mică – puteți, de exemplu, amplasa cada de un perete sau într-un colț.

ATENȚIE! Nu uitați să păstrați distanța minimă și să permiteți curățarea în locuri greu accesibile! Luați în considerare că apa din cadă va stropi din când în când în afara căzii. Este mai bine să evitați acumularea de reziduuri lichide, săpun și ulei în afara zonei căzi.

Pe de altă parte, dacă sunteți norocosul proprietar al unei băi mari, vă puteți localiza cu încredere cada în centru. În acest fel, veți expune aspectul frumos al căzii dvs. mult mai bine. Un alt avantaj al acestei plasări este că această plasare vă va permite să vă bucurați mai bine de vederea frumoasei băi.

Dacă dimensiunile băii nu sunt prea mari și visați la o cadă de sine stătătoare – căutați modele mai mici. Există multe modele disponibile pe piață, care sunt realizate având în vedere spațiile mici.

Dar nu lăsa mărimea lor să te păcălească. Scaunul este de obicei adaptat pentru a vă permite să vă așezați confortabil fără a fi nevoie să vă îndoiți picioarele. Mai mult, un scaun mai înclinat vă va aduce beneficii pentru spate.

Locația căzii

Vrei ca baia ta să te încânte de fiecare dată când o folosești? Trebuie să luați în considerare câteva aspecte tehnice și vizuale pentru a vă face momentul pentru dvs. exact așa cum visați să fie.

Ce vrei să vezi când te relaxezi sub spumă parfumată? Vrei să-ți admiri baia? Vederea din afara ferestrei? Sau poate preferați să vă citiți cartea preferată sau să vizionați un film interesant?

Încercați să vizualizați cum ar fi să aveți un moment pentru dvs. când alegeți un loc pentru cadă.

Indiferent dacă doriți un raft suspendat, un dulap sau doriți să pregătiți alte lucruri extra pentru ritualul de seară. Fii atent la ceea ce trebuie să fie sub mâna ta.

Ar fi un raft de baie la înălțimea feței? O măsuță de cafea chiar langa tine? Vrei să te uiți la flori lângă cadă sau la un raft în care lumânările îți parfumează baia în timpul ritualului tău de seară?

Această vizualizare vă va ajuta să vă configurați cada, astfel încât momentul dvs. să meargă exact așa cum doriți.

Dar asigurați-vă că păstrați distanța corectă dintre aparate precum mașina de spălat și chiuveta.

Dacă așezați cadă de baie prea aproape de aparatele menționate mai sus, vă va îngreuna utilizarea atât a căzii, cât și a celorlalte aparate.

Tu ce crezi? Te-ai simți bine folosind o mașină de spălat, de exemplu șicotul tău lovește cada de fiecare dată? Pentru a vă asigura bună starea în timpul activităților zilnice, încercați să păstrați o distanță între cadă și alte echipamente.

Același lucru este valabil și pentru utilizarea căzii în sine.

Asigurați-vă că intrarea și ieșirea din cadă sunt ușoare și că nimic din designul băii nu vă împcauzează probleme. Acest lucru este deosebit de important dacă cineva din gospodăria dvs. are o mobilitate limitată.

Dar accesoriile?

Dacă vă place să vă relaxați în baia de seară cu o carte, gustări sau un pahar de vin, nu uitați de un loc pentru tava de baie sau raft.

De asemenea, ia în considerare unde îți vei pune șervețelele, sărurile de baie, loțiunile și alte bunătăți.

Desigur, un raft ocupă mult mai puțin spațiu și poate fi depozitat în altă parte dacă nu îl utilizați, totuși.

Când plasați o cadă în baie, este o idee bună să o păstrați bine distanțată de toate celelalte aparate.

ATENȚIE! Dacă aveți de gând să instalați o cadă în pod, merită, de asemenea, să acordați atenție înclinării. Așezarea căzii prea aproape de tavan poate provoca lovirea capului de tavan atât la ieșirea din cadă, cât și la intrare.

Decorul băii

Cum preferi: cada să fie o bijuterie a coroanei în baia ta bogat decorată sau ți-ar plăcea ca forma sa să sublinieze caracterul său minimalist și modern?

Atât culoarea, cât și forma căzii ar trebui să te ajute să asortezi cada cu designul băii tale.

Când vine vorba de culoare, albul este evident cea mai universală soluție. O cadă de baie albă se potrivește oricărui design, fie că este un stil clasic sau modern și se combină perfect cu orice culoare.

Totuși, dacă doriți să se armonizeze perfect cu atmosfera pe care ați pregătit-o, puteți opta pentru o cadă de baie care să se potrivească cu culoarea stilului dvs.

Veți obține un efect excelent atunci când cada dvs. se potrivește cu culoarea podelei sau cel puțin cu unul dintre pereți.

Cu toate acestea, dacă decorul băii dvs. este bogat în înfrumusețări unice, cum ar fi piatra, puteți opta pentru nuanțe mai închise sau mai deschise, care se vor amesteca cu elementele șic ale decorului dvs.

Căzile de baie în diferite variante de culoare sunt de obicei făcute la comandă.

Instalația

Baia ta de vis planificată? E timpul să vă transformați visele în realitate!

După cum probabil știți deja, o cadă de sine stătătoare necesită o baterie de sine stătătoare. Aceasta înseamnă că instalațiile sanitare trebuie instalate sub cada în sine.

Spre deosebire de o cadă încorporată, o cadă de sine stătătoare necesită trecerea conductelor de apă prin podea.

Pentru a evita surprize neplăcute, asigurați-vă că profesioniștii pe care îi angajați au luat în considerare instalarea bateriei pentru cada dvs. în locația dorită.

Excepție fac căzile montate pe perete, unde bateria este adesea încorporată într-un raft de pe cadă.

Suprafața și rezistența la zgârieturi

Unul dintre factorii cheie atunci când vine vorba de alegerea unei căzi este rezistența suprafeței sale.

Durează doar câteva luni pentru cada de vis să se îngălbenească, să crape și deformareze.

Cum se poate evita acest lucru?

Rezistența căzii la factorii externi va depinde în mare măsură de materialul din care este fabricată.

Acrilicul de slabă calitate poate anunța zgârieturi la suprafață și umflături pe fund în primele câteva luni de utilizare. Sensibilitatea sa la razele UV poate afecta și culoarea căzii. Este recomandabil să verificați calitatea unui astfel de material citind recenziile disponibile, mai ales dacă intenționați să folosiți bureți duri sau substanțe chimice puternice pentru curățare.

Dacă decideți să cumpărați o cadă de baie din metal, acordați atenție calității suprafeței. Stratul de protecție cu care sunt căptușite de obicei căzile metalice tinde să se ciobească și să se murdărească.

Căzile de baie din conglomerat oferă cea mai rezistentă suprafață dintre toate. Prețul lor se reflectă decisiv în calitatea și durabilitatea suprafeței.

Deosebit de rezistente sunt căzile de baie căptușite cu gelcoat, care se utilizează pe vasele marine. Aceste căzi sunt extrem de rezistente la diverse substanțe chimice, precum și la lovituri și zgârieturi.

Menținerea temperaturii apei

Nu există nimic ca o baie lungă după o zi obositoare care să te facă să uiți de restul lumii. Ar trebui să vă asigurați că acest moment durează cât mai mult posibil.

Cât timp va ține cada, apă la temperatura potrivită a apei depinde de materialul din care este făcută cada.

Ați putea fi surprins când la doar 7 minute după ce ați început să vă scăldați, apa din cadă începe să se răcească și baia devine incomodă.

Este posibil ca filmul dvs. preferat să nu fie suficient, iar temperatura apei vă va strica întreaga dispoziție.

Cât de repede o cadă își cedează temperatura în exterior, depinde de ce material este fabricat.

Materialul care cedează cel mai repede temperatura este metalul. Nu numai că este rece la atingere, dar își pierde temperatura la fel de repede când este încălzit.

Acrilicul, pe de altă parte, este cald la atingere, dar un strat subțire de acrilic poate face ca apa din cadă să-și piardă temperatura la fel de repede ca în căzile de oțel.

Căzile de baie conglomerate sunt puțin mai reci la atingere, dar odată ce se încălzesc, își pot menține temperatura și o pot transfera în apă pentru o lungă perioadă de timp. În acest fel, vă puteți bucura de baie mult timp fără a fi nevoie să adăugați apă fierbinte.

Poziția scurgerii

Canalele de scurgere pot fi amplasate fie la un capăt al căzii, fie în mijloc.

Când reglați canalul de scurgere, aveți grijă să vă asigurați:

I potrivire adecvată.

Asigurați-vă că un canal de scurgere închis nu interferează cu dușul. Dopul vă poate vă poate perturba relaxarea.

II Unghiul adecvat al căzii.

Cada trebuie să fie bine nivelată. În caz contrar, apa se va aduna în partea de jos a căzii. Este mai bine să evitați să împingeți manual apa rămasă în scurgere după fiecare baie.

Standardul dintre producători este diferența de înclinație de la 3 mm la 8 mm.

Calitatea magazinului

Indiferent dacă comandați online sau în magazine fizice, puteți întâlni servicii fără experiență.

Nu fiecare magazin se asigură că departamentul de servicii pentru clienți este instruit corespunzător, mai ales atunci când ofertele magazinului sunt extinse. Este posibil ca un angajat al magazinului care este nou la locul de muncă să nu aibă suficiente abilități pentru a vă sfătui într-un mod fiabil.

Din fericire, puteți verifica calitatea serviciului pe internet și într-un mod destul de rapid.

Dacă sunteți îngrijorat dacă un anumit magazin vă va satisface așteptările, puteți verifica calitatea acestuia prin surse precum:

 •  Recenzii date de clienți
 • Contactați comunitatea pe social media
   
 • Ghiduri și articole publicate pe site
 • Resurse de informații despre produs în magazin
 • Call-Center
  Luați doar câteva minute pentru a verifica dacă atât produsul, cât și serviciul magazinului vă vor satisface așteptările.

Acordați atenție și acceptării returnărilor și a eventualelor defecte.

Baterie de baie

Bateria pentru o cadă de sine stătătoare ar trebui să se amestece cu stilul dvs. de finisare. Există multe modele disponibile pe piață în diferite modele și există o mulțime de a alege.

Bateria pentru o cadă de sine stătătoare poate fi instalată în trei moduri

Baterie de sine stătătoare, montată direct în podea. Acesta este cel mai popular și accesibil model utilizat în aceste căzi.

A doua soluție poate fi amplasarea unui piedestal pentru baterie.

A treia soluție se aplică numai căzilor de perete, al căror design vă permite să montați bateria în structura chiuvetei sau în perete.

Concluzie

Atunci când cumpărați o cadă de sine stătătoare, merită să acordați atenție aspectelor vizuale, cum ar fi aspectul și stilul, aspectele tehnice, cum ar fi durabilitatea și locația, și problemele organizatorice. Dacă puneți toate cele de mai sus împreună, cada dvs. vă va încânta cu farmecul ei și vă va oferi relaxarea dorită de mulți ani.

Item added to cart.
0 items - lei
Acest site web folosește cookie-uri.
Acest site web folosește cookie-uri.
Ofertă de Black Friday
Obțineți o reducere de 10%
Grăbește-te! Oferta este valabilă doar astăzi
Limited Time Offer
Folosiți acest cod cupon la finalizarea comenzii
Faceți click pe cod pentru a fi copiat
Ofertă de Black Friday
Cumpără o cadă sau un lavoar și primești până la 500 de lei înapoi!
Îți place cada sau lavoarul pe care le-ai cumpărat din magazinul nostru? Vă dăm chiar și 500 de lei înapoi! Citiți regulile promoției